درک تجربة زیستة ورزشکاران حرفه‌ای ایرانی از پاندمی کوید-19: رویکردی پدیدارشناسانه - رسول نوروزی سید حسینی (Sport Sciences Research Institute, 2020)
اپیدمی‌ها تغییرات رفتاری و اجتماعی زیادی را در تمامی عرصه‌ها به‌وجود می‌آورند، ورزش نیز از این قاعده مستثنا نیست. این پژوهش با هدف درک تجربة زیستة ورزشکاران حرفه‌ای ایرانی از پاندمی کوید-19 انجام شد که از طریق روش پژوهش کیفی و با استفاده از استراتژی پدیدارشناسی انجام شد. با استفاده از نمونه‌گیری هدفمند 19 ورزشکار حرفه‌ای ایرانی به‌عنوان مشارکت‌کننده انتخاب شدند و از طریق مصاحبههای عمیق و بدون ساختار داده‌ها جمع‌آوری شدند. با استفاده از رویکرد هفت مرحله‌ای دیکلمن و همکاران (1989) داده‌ها تجزیه‌وتحلیل شدند. براساس تجزیه‌وتحلیل انجام‌شده، پنج دسته معانی برای تجربة زیستة ورزشکاران حرفه‌ای ایرانی از پاندمی کوید-19 شناسایی شد که عبارت‌اند از: الف- درهم‌ریختگی خلقیات و عادات شخصی، ب- تغییر سبک زندگی، ج- بازنگری شیوة طی‌کردن مسیر شغلی، د- فرصت‌یابی برای کنشگری و ه- بازتعریف کارکرد اجتماعی و اقتصادی. این معانی تجربه‌شده در زیست جهان‌های ورزشکاران حرفه‌ای ایرانی در فضای پاندمی کوید-19، برساخت‌هایی از کنش اجتماعی‌شان هستند که در صورت تحلیل صحیح، مدنظر قراردادن و به‌کارگیری آن‌ها می‌توان شاهد مدیریت بهتری در ورزش حرفه‌ای کشور در وضعیت وجود اپیدمی‌ها بود.