EDİTÖRDEN ÖLÜME KARŞI TUTUM ÖLÇEĞİNE İLİŞKİN ÇALIŞMAYA KATKI ÖLÜME AİT DÜŞÜNME DENEMELERİ - Mehlika Filiz Ulusoy (Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Derneği, 2009)
Ben, ölümün felsefesini yapabileceğimi sanmıyorum. Kendi görüşlerimden yola çıkarak onu anlatmaya çalışacağım. Ölümün ne olduğu hakkında herkesin bütünüyle anlaştığı tek bir tanım yoktur. Hatta tek bir insan bile, yaşamı boyunca ölüm hakkında değişik düşüncelere ulaşır. Ölümün kaçınılmazlığı konusunda ise herkes birleşebilir. Ölüm kaçınılmaz olduğu kadar gereklidir de. Ölüm bazı koşullarda ve ileri yaşlılıkta bir kurtuluştur.