Indagació basada en la modelització : un marc per al treball pràctic - Cristina Simarro Rodríguez; Digna Couso Lagarón; Roser Pintó Casulleras (Universitat Autònoma de Barcelona, 2013)
Malgrat la rellevància que la recerca en didàctica de les ciències sembla donar a l'ensenyament de les ciències basat en la indagació, molts autors afirmen que aquest ti-pus de pràctica educativa no ha arribat a uns nivells de qualitat acceptable en la seva im-plementació a l'aula. La gran varietat d'interpretacions que se li dóna al terme indagació i la desconnexió d'aquestes amb altres aspectes rellevants de la didàctica de les ciències com la modelització són algunes de les causes que explicarien aquest fet. El present arti-cle pretén introduir un marc específic per a la indagació, el de la indagació basada en la modelització, per tal d'orientar el treball pràctic a l'aula de ciències.