تأثیر مداخلة تمرین بدنی بر توجه پایدار و بازداری رفتار در دختران مبتلابه اختلال نارسایی توجه/ فزون‌کنشی - مژگان معمار مقدم; علی کاشی; اکرم میرآقاپور (Sport Sciences Research Institute, 2019)
هدف این مطالعه، بررسی اثر یک دوره تمرین بدنی بر توجه پایدار و بازداری رفتار دختران مبتلابه اختلال نارسایی توجه/ فزون‌کنشی بود. 30 دانش‌آموز دختر هفت تا 12 سال مدارس ابتدایی شهرستان بابلسر با استفاده از فُرم اسنپ چهار و مصاحبة بالینی انتخاب شدند. شرکت‌کنندگان به‌طور تصادفی به دو گروه (تجربی و کنترل) تقسیم شدند. آزمودنی‌ها قبل و بعد از تمرین ازطریق آزمون‌ عملکرد پیوستة کانرز و آزمون برو نه ‌برو ارزیابی شدند. گروه تجربی برنامة تمرین را به‌مدت 18 جلسة 60 دقیقه‌ای دریافت کردند. تحلیل داده‌ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چندمتغیری انجام شد. نتایج نشان داد که عملکرد کودکان در گروه تجربی در آزمون‌های عملکرد پیوسته و برو نه برو تفاوت معنا‌داری داشت. این یافته‌ها نشان داد که یک برنامة ورزشی سازمان‌یافته به بهبود توجه و بازداری رفتار دختران مبتلابه اختلال نارسایی توجه/ فزون‌کنشی کمک می‌کند.