Fibroza hepatica și conceptul de prezentare tardivă a pacientului cu hepatita cronică virală ischemice - Adela Ţurcanu (Academy of Sciences of Moldova, 2019)
Revizuirea actuală a demonstrat că markerii de fibroză neinvazivă cu costuri reduse și ușor de efectuat au fost metode simple care au corelat bine cu stadiile fibrozei la pacienții cu hepatită cronică B, C și Delta. Combinația acestor markeri neinvazivi poate înlocui cerința de biopsie hepatică. Scopul este de a dezvălui informații utile care pot ajuta medicul în practica zilnică, inclusiv variațiile de teste în funcție de boala hepatică și limitele cunoscute în situații clinice specifice.