BOALA KIKUCHI-FUJIMOTO - PROBLEME DIAGNOSTICE - Angela Butnariu; Valentina Sas; Dan Gheban (Amaltea Medical Publishing House, 2012)
Boala Kikuchi este o afecţiune rară, benignă şi autolimitată, de etiologie necunoscută, care ar trebui inclusă în algoritmul diagnostic al adenopatiei cervicale. Diagnosticul de certitudine este histopatologic, modifi cările specifi ce fi ind necroza paracorticală ganglionară, histiocitele cu nuclei în formă de semilună şi numeroşii corpi apoptotici. Se prezintă cazul unui pacient de 13 ani cu diagnosticul de boală Kikuchi, afecţiune rar descrisă la vârsta pediatrică.