FORMAREA CULTURII RELAŢIILOR INTERGENERAŢIONALE ABORDATĂ ÎN CONTEXTUL PSIHOLOGIEI ŞI PEDAGOGIEI COMUNITĂŢII - USM ADMIN (Moldova State University, 2016)
În cele ce urmează prezentăm un studiu teoretic cu implicaţii practice vizavi de formarea culturii relaţiilor intergenera- ţionale. Relaţiile integeneraţionale au fost analizate şi conceptualizate în contextul teoriilor de bază ale psihologiei comunităţii. În corelaţie cu acestea au fost configurate Schema ecologiei dezvoltării umane şi principiile. Cuvinte-cheie: relaţii intergeneraţionale, cultura relaţiilor intergeneraţionale, psihologia şi pedagogia comunităţii, teoria câmpului, cercetare-acţiune, teoria dimensionării relative, perspectiva ecologică a dezvoltării umane.