Rodina a jednotlivec so špecifickými vývinovými poruchami učenia v procese inklúzie - Martina Magová (The Bronislaw Markiewicz State Higher School of Technology and Economics in Jaroslaw, 2019)
Príspevok sa zaoberá postavením rodiny žiaka so špecifickými vývinovými poruchami učenia v procese inkluzívneho vzdelávania. Popisuje základné terminologické východiská smerom k rodine. Príspevok taktiež poɨ jednáva o záťažových faktoroch, s ktorými sa musí konfrontovať rodina žiaka so špecifickými vývinovými poruchami učenia Kvalitatívne výskumné šetrenie sa zaoberá problematikou postavenia rodiny v inkluzívnom vzdelávaní. Zisťovali sme pohľad riaditeľov škôl smerom k postojom rodičov žiakov v inɨn kluzívnom vzdelávaní.