CONSILIEREA PSIHOLOGICĂ A FEMEILOR CU COMPORTAMENT ANTISOCIAL AFLATE ÎN DETENȚIE - USM ADMIN (Moldova State University, 2018)
Comportamentul antisocial al femeilor aflate în detenție este un motiv de îngrijorare pentru orice societate. Această problemă socială trebuie studiată din mai multe perspective, iar soluțiile pot veni din studiul științific al motivelor agre- siunii, care se caracterizează printr-o creștere a dificultăților de relaționare interpersonală și intrapersonală, a tulburări- lor comportamentale, a violenței, precum și a strategiilor privind depășirea sau reducerea intensității acestora. Consilie- rea psihologică a femeilor aflate în detenție cu comportament antisocial vizează acțiuni orientate spre identificarea, eliminarea sau atenuarea factorilor cauzali de natură individuală care provoacă acest comportament și dezvoltarea unui comportament constructiv. Consilierea psihologică a femeilor cu comportament antisocial aflate în detenție este necesară pentru a opri expan- siunea acestui comportament, deoarece are la bază un model psihoeducaţional al formării şi dezvoltării personalităţii. Cuvinte-cheie: comportament antisocial, consiliere psihologică, agresivitate, personalitate, femei aflate în detenție.