ПІДГОТОВКА МАЙБУТНЬОГО ПЕДАГОГА НОВОЇ ГЕНЕРАЦІЇ В КОНТЕКСТІ ІНІЦІАТИВ ДАВОСЬКОГО ФОРУМУ З ПИТАНЬ ОСВІТИ - К. Волинець (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2022)
У статті відображеновиди і форми, завдання співробітництва з Всесвітнім економічним фору- мом в Давосі, країнами європейського та світового міжнародного співтовариства в умовах зрос- таючої економічної глобалізації та міжнародної інтеграції, спрямоване на вирішення викликів ХХІ століття. Відзначено роль процесів інтернаціоналізації освіти у вирішенні економічних питань в умовах трансформації суспільства. З'ясовано, що одниміз найважливіших напрямків економічної політики є безпосередня співпраця України та зарубіжних країн у вирішенні ініціативи Давоського форуму з проблеми підготовки та перепідготовки професійних кадрів, в тому числі педагогічних. Зроблено висновки, що освіта в умовах сучасної науково-технічної та інформаційної революції перетворюється на складний соціальний організм, що відіграє визначальну роль у суспільному прогресі людства. Її реформування покликане розвинути у студентів затребувані суспільством навички, особистісні якості, їхні здібності, бути провідником у світі інформації. Виявлено гостру потребу у створенні інноваційної системи підготовки та перепідготовки педагогічних кадрів, яка адекватно реагує на запити ринку праці та здатна прогнозувати його розвиток. Відзначено зростання ролі та значення загальнолюдських цінностей як критеріїв результативності осві- тянської діяльності.