STRUCTURILE DE GUVERNANȚĂ UNIVERSITARĂ - DIMENSIUNE DE PROMOVARE ŞI SUSŢINERE A UNEI AUTONOMII INSTITUŢIONALE MAI MARI ÎMBINATĂ CU RESPOSABILITATEA PUBLICĂ - USM ADMIN (Moldova State University, 2020)
În articol se face referință la reformele privind guvernanța universitară demarate odată cu implementarea Codului educației, la contribuția noilor consilii de dezvoltare strategică instituționalăla pentu dezvoltarea instituției, îmbunătățirea activității acestor consilii și la cooperarea cu senatele universitare pentru beneficiarii instituției de învățământ superior. Cuvinte-cheie: autonomie instituțională, guvernanță universitară, responsabilitate publică, consiliu de dezvoltare strategică instituțională, senat etc.