PARTICULARITĂȚI ALE LIMBAJULUI COPIILOR DIN PERSPECTIVĂ DE GEN - Cristina DOLINSCHI (Moldova State University, 2021)
În prezentul studiu s-a întreprins o analiză teoretică comparativă a dezvoltării limbajului la copii din perspectivă de gen, cu accent preponderent pe doi factori care contribuie nemijlocit la conturarea diferențelor gender pe dimensiunea lingvistică: factorul neuropsihologic și factorul familial.   PARTICULARITIES OF CHILDREN'S LANGUAGE FROM A GENDER PERSPECTIVE The present study is a comparative theoretical analysis of language development in children from a gender perspective, with a predominant focus on two factors that directly contribute to shaping gender differences in the linguistic dimension: the neuropsychological factor and the family factor.