ارائه مدل اخلاق حرفه ای در مؤسسات آموزش عالی استان مازندران - عاتکه گرزین متاعی; مریم تقوایی یزدی; کیومرث نیاز آذری (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2017)
هدف از پژوهش حاضر، ارائه مدل اخلاق حرفه‌ای در مؤسسات آموزش عالی استان مازندران می‌باشد. تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از حیث روش تحقیق، توصیفی- پیمایشی و بصورت مقطعی می باشد. جامعه آماری تحقیق، شامل کلیه اعضای هیأت علمی در مراکز آموزش عالی استان مازندران در سال تحصیلی 1394-95 بوده و پژوهش بر اساس داده‌های جمع‌آوری شده از 384 نفر از آزمودنی‌ها، بر اساس فرمول کوکران با روش نمونه گیری طبقه بندی نسبی از جامعه مورد نظر انجام شد. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه، جمع آوری و از طریق نرم افزارهای SPSS و LISREL بررسی گردید. برای تحلیل داده‌ها از آزمون کولموگروف- اسمیرنف، آزمون تی تک نمونه ای و تحلیل عاملی اکتشافی و تائیدی استفاده گردید. یافته های پژوهش نشان می دهد، با توجه به نتایج بدست آمده از تحلیل عاملی اکتشافی و همچنین؛ نتایج حاصل از ضرایب استاندارد، مقادیر t و مقدار R2 در تحلیل عاملی تاییدی، هر یک از مولفه های 1. مسئولیت پذیری اجتماعی، 2. تعلق به اجتماع علمی، 3. خودکارائی، 4. مسئولیت علمی، 5. رعایت انصاف و عدالت، 6. اخلاق حقوقی، 7. برتری جوئی و رقابت طلبی، 8. پایبندی به ارزش ها و هنجارهای نظام آموزش عالی، در تبیین اخلاق حرفه‌ای در مؤسسات آموزش عالی استان مازندران مؤثر هستند، پس مدل نهایی اخلاق حرفه ای در مؤسسات آموزش عالی متشکل از هشت مؤلفه ذکر شده، خواهد بود.