Eğitim Fakültesi Web Sitelerinin İşlevselliklerinin İncelenmesi: Sorunlar ve Öneriler - Erhan Delen; Mustafa Abdüsselam (Sakarya University, 2015)
Bu çalışmanın amacı; web sitelerinde bulunması gereken özellikleri açıklayarak Türkiye'de bulunan eğitim fakültesi web sitelerinin işlevselliklerinin içerik, kullanılabilirlik, erişilebilirlik ve arama motoru uyumluluğu yönünden incelenerek eksikliklerinin tespit edilip çözüm önerilerinin sunulmasıdır. Araştırmanın verileri, 94 adet eğitim fakültesi web sitesi incelenerek elde edilmiştir. Web sitelerinin puanlamasında, 23 maddeden oluşan 'Web Sayfalarının İşlevselliğini Değerlendirme Formu' kullanılmıştır. Elde edilen verilerin anlamlandırılmasında betimsel istatistikler, t-testi ve ANOVA analizleri kullanılmıştır. Genel olarak web siteleri içerik yönünden olumlu bulunurken, en fazla erişilebilirlik yönünden eksiklikleri olduğu gözlemlenmiştir. Analiz sonuçları eğitim fakültesi web sitelerinin işlevselliklerinin kurum türüne göre farklılaşmadığını göstermektedir. Ancak 10 yaşından küçük olan eğitim fakültesi web sitelerinin daha önceki dönemde kurulan fakültelere göre içerik yönünden daha fazla eksiklikleri bulunmaktadır. Sonuç olarak, elde edilen veriler ışığında web sitelerinde bulunan eksiklikler tartışılarak çözüm önerileri sunulmuştur.