ПРИМЕНЕНИЕ ПСИХОДРАМЫ В КОНТЕКСТЕ СОЦИАЛЬНЫХ И ОРГАНИЗАЦИОННЫХ ИЗМЕНЕНИЙ - USM ADMIN (Moldova State University, 2021)
APLICAREA PSIHODRAMEI ÎN CONTEXTUL SCHIMBĂRILOR SOCIALE ȘI ORGANIZAȚIONALE Articolul prezintă o descriere a psihodramei - o metodă de psihoterapie de grup bazată pe acțiune, care combină oportunități atât pentru psihoterapia profundă, cât și pentru formarea abilităților sociale. Autorul a încercat să expună câteva considerații cu privire la modul cum cu instrumentele sale (concepte-cheie, elemente de bază, tehnici și faze) această metodă sugerează găsirea de răspunsuri la întrebările: Cum să supraviețuim? Cum să păstrăm moștenirea trecutului și, în același timp, să deschidem noi căi pentru viitor? Ce să faci și cum să reacționezi în contextul schimbărilor (sociale)? Cuvinte-cheie: psihodramă, psihoterapie, grup, protagonist, director, spontaneitate.