Com viu l'alumnat universitari l'avaluació en la formació inicial del professorat? - Irene Silva Rodríguez; Víctor M. López Pastor (Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa, Universitat de València, 2015)
La finalitat d'aquest treball és conèixer com viu l'alumnat d'últim curs d'universitat els processos d'avaluació experimentats al llarg de tota la seva carrera. L'estudi es duu a terme a la formació inicial del professorat, concretament al quart curs del grau de Mestre en Educació Infantil, amb una mostra de 86 estudiants. La metodologia utilitzada ha estat: entrevistes en profunditat, grups focals i entrevistes informals. Els resultats indiquen, d'una banda, que gran part de l'alumnat sembla no saber que està realitzant, sent una gran preocupació davant d'aquests processos, no entén perquè serveixen molts dels instruments d'avaluació que utilitza i sembla que no troba relacions entre aquests processos i les seves competències docents. De l'altra banda, valoren positivament aquests sistemes en relació al seu aprenentatge, el paper del professorat, l'organització del treball i el repartiment equilibrat de treball al llarg del quadrimestre.