ارزیابی پایه‌ی سوم مقطع متوسطه‌ی نظری دخترانه‌ی شهر اهواز بر اساس الگوی نظری سیپ از دیدگاه دانش‌آموزان و دانش‌آموختگان - طاهره علی محمدی; یدالله مهرعلیزاده; سکینه شاهی (Shahid Chamran University of Ahvaz, 2013)
هدف اصلی این مقاله ارزیابی پایه‌ی سوم مقطع متوسطه‌ی نظری دخترانه‌ی شهر اهواز است. برای انجام این تحقیق از الگوی نظری سیپ CIPP استفاده شده است. جامعه‌ی مورد مطالعه دانش‌آموزان دختر مراکز پیش‌دانشگاهی و پایه‌ی سوم شاخه‌ی نظری رشته‌های ریاضی و فیزیک، علوم تجربی و علوم انسانی شهر اهواز در سال تحصیلی 88-1387 می‌باشد. با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای ابتدا یک ناحیه و سپس10 دبیرستان و 3 مرکز پیش‌دانشگاهی و در نهایت به تصادف90 نفر دانش‌آموز و90 نفر دانش‌آموخته انتخاب شده‌اند. ابزار پژوهش به منظور گردآوری داده‌ها شامل پرسشنامه‌ی محقق ساخته و مصاحبه می‌باشد. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار آماریSPSS  و آمار توصیفی و استنباطی (t-test و واریانس) استفاده شد. نتایج تجزیه و تحلیل داده‌ها حاکی از آن بود که کلیت پایه‌ی سوم متوسطه‌ی نظری و عوامل زمینه، درونداد، فرآیند و برونداد آن با وضعیت مطلوب جامعه فاصله دارند. دیدگاه دانش‌آموزان و دانش‌آموختگان در پرسشنامه‌ها همسو با مصاحبه‌ها می‌باشد. در مجموع نظرات دانش‌آموزان رشته‌های ریاضی و فیزیک، علوم تجربی و علوم انسانی در زمینه و دروندادهای پایه‌ی سوم متوسطه‌ی نظری با هم تفاوت معنی‌دار ندارد ولی در فرآیند این پایه با هم تفاوت معنی‌داری دارند. همچنین بین دیدگاه دانش‌آموزان و دانش‌آموختگان رشته‌های سه‌گانه در برونداد و ارزیابی نهایی این پایه‌ی تحصیلی تفاوت معنی‌داری وجود دارد.