10 taules periòdiques per a un any ple de química. Una revisió de l'Any Internacional de la Taula Periòdica als centres de secundària de Catalunya - Carme Grimalt-Álvaro; Víctor López Simó (Universitat Autònoma de Barcelona, 2019)
En motiu de l'Any Internacional de la Taula Periòdica (AITP), molts centres educatius s'han sumat a la celebració i s'han dut a terme una gran varietat d'activitats i iniciatives, especialment a secundària. na de les activitats estrella ha consistit en involucrar l'alumnat en la elaboració de tota mena de taules periòdiques, i moltes aules, passadissos i façanes de centres educatius s'han vist plenes de noms d'elements químics, de nombres atòmics, de grups i de períodes. Però com són aquestes taules? En aquest article, i seguint el mateix afany que Mendeléiev de classificar i ordenar, hem volgut realitzar una síntesi dels diversos productes que s'han generat en el context escolar. L'objectiu d'aquest recull és reconèixer el treball de tots els docents implicats, i alhora aprofitar l'oportunitat per reflexionar sobre l'ensenyament i aprenentatge de la química a partir de les contribucions de les diverses propostes realitzades.