Skrb za siromašnu školsku djecu u Zadru i Zadarskom kotaru od 1916. do 1918. godine - Šime Ljubičić (University of Zadar, 2022)
U radu autor obrađuje temu vezanu za djecu u Prvom svjetskom ratu u zadarskom kotaru, a donekle i u Dalmaciji. Rad je pisan isključivo na temelju građe Kotarskog školskog arhiva Državnom arhivu u Zadru, onovremenog tiska (Smotre dalmatinske, Narodnog lista, Hrvatske krune i Novog doba) i knjige Šime Ljubičića Pučko školstvo zadarskog kotara od 1869. do 1920. godine.