Edytorial: Starość - Tadeusz Borkowski (Jesuit University Ignatianum in Krakow, 2015)
Problematyka starości jest obecna w naukach humanistycznych od tysięcy lat. Poczynając od starożytności, starością zajmowali się już filozofowie greccy, a wśród nich Platon i Arystoteles1, w Rzymie między innymi Cyceron (106‑43 p.n.e.). Do dzisiaj można zaobserwować pulsowanie zainteresowania tym okresem życia człowieka...