پیش بینی نیازهای روان‌شناختی و بهزیستی دانشجویان ورزشکار: بر اساس نقش مربیان - محمد تقی اقدسی; بهزاد بهزادنیا (Sport Sciences Research Institute, 2016)
این پژوهش نظریة نیازهای اساسی روان‌شناختی، یک زیر نظریه در چهارچوب نظریة خود‌مختاری، را در دانشجویان ورزشکار مورد بررسی قرار داد. بر این اساس، عوامل زمینه-اجتماعی تعیین‌کننده در بهزیستی دانشجویان ورزشکار مورد بررسی قرار گرفت. همچنین در این پژوهش نقش میانجی‌گری نیازهای اساسی مورد آزمون قرار گرفت. طرح پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی بود. 234 دانشجوی ورزشکار در دانشگاه‌های ارومیه و تبریز (میانگین سنی: 90/20 و انحراف استاندارد: 03/3) به صورت تصادفی انتخاب شدند. نتایج نشان داد که حمایت استقلالی و جو تکلیف‌محور به صورت مثبتی با احساس استقلال، شایستگی و وابستگی و عاطفه مثبت ارتباط داشت. جو خود-محور با عاطفه منفی در ارتباط بود. سه نیاز اساسی روان‌شناختی ارتباط مثبتی با عاطفه مثبت، و همچنین ارتباطی منفی با عاطفه منفی داشتند. همچنین سه نیاز اساسی روان‌شناختی میانجی‌گر مثبت در رابطة بین حمایت استقلالی و جو تکلیف‌محوری با عاطفه مثبت بودند. نتایج پژوهش حاضر از نظریة نیازهای اساسی حمایت کرد.