تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی سرمایه‌های سازمانی مطالعۀ موردی: فدراسیون‌های ورزشی - محمدحسین قربانی; حسن اسدی (Sport Sciences Research Institute, 2015)
هدف از پژوهش حاضر، تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی سرمایه‌های سازمانی در فدراسیون‌های ورزشی ایران بوده است. این پژوهش، توصیفی ـ همبستگی و از نوع مطالعات کاربردی است و داده‌های مورد‌نظر با استفاده از پرسش‌نامۀ محقق‌ساخته گردآوری شد. روایی پرسش‌نامه با استفاده از روایی محتوایی و روایی سازه و پایایی از‌طریق ضریب پایایی آلفای کرونباخ مورد بررسی قرار گرفت. جامعۀ آماری این پژوهش شامل: رؤسا، نایب‌رئیسان، دبیران کل، مدیران کمیته¬ها، مربیان و کارشناسان فدراسیون-های ورزشی بوده است و از این جامعه، تعداد 312 نفر با بهره‌گیری از روش نمونه‌گیری طبقه¬ای و هدفمند به‌عنوان نمونۀ پژوهش انتخاب شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش‌های آماری تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی استفاده شده است. یافته‌های حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی منجر به شناسایی هفت عامل فرهنگ سازمانی، یادگیری سازمانی و مدیریت دانش، سیستم‌ها و فرایندهای مدیریت، ساختار سازمانی، نظام مالی، پژوهش، توسعه و تعاملات درون‌سازمانی گردید و یافته‌های حاصل از تحلیل عاملی تأییدی نشان داد که مدل سرمایه‌های سازمانی در فدراسیون‌های ورزشی قابل‌برازش و کاربرد می‌باشد. مدل و ابزار سنجش سرمایه‌های سازمانی تدوین‌شده در این پژوهش می‌تواند به‌عنوان بخشی از سیستم ارزیابی و گزارش¬دهی عملکرد در فدراسیون¬های ورزشی و همچنین در تدوین برنامه¬های راهبردی، سنجش میزان پیشرفت و نیل به برنامه¬ها، بهینه‌کاوی، تصمیم-گیری و جبران خدمات مورد استفاده و کاربرد قرار گیرد.