Діагностика гіпоксично-ішемічного ураження головного мозку у недоношених дітей - Т.К Знаменська; Л.Г. Кирилова; В.Б. Швейкіна (Bukovynian State Medical University, 2013)
Внаслідок комплексного клінічного, інструментального, імуноферментного дослідження вивчена динаміка змін кількісного рівня мозкового нейротрофічного фактору (МНТФ) у сироватці крові у недоношених новонароджених в залежності від функціональних та структурних змін ішемічного або геморагічного характеру (набряк головного мозку, перивентрикулярна лейкомаляція, внутрішньошлуночковий крововилив) та без них, при гіпоксично-ішемічних ушкодженнях головного мозку, а також у морфо-функціонально незрілих дітей. Визначено кореляційні зв'язки між антропометричними показниками, неврологічними синдромами гострого періоду та показниками рівня МНТФ.