شیوع ضایعات دهانی و ارتباط آن با ریسک فاکتورها در سالمندان آسایشگاه های شهرستان بندرعباس در سال 1397 - ارزو ریانی; مریم زمان زاده; فرزانه کریمی رومنی (Mashhad University of Medical Sciences, 2020)
مقدمه: با افزایش میانگین سن افراد جامعه، علاوه بر مشکلات دندانی، بیماریهای مختلفی نیز مخاط دهان سالمندان را درگیر می کند. هدف از مطالعه حاضر بررسی فراوانی ضایعات دهانی و ارتباط آن با ریسک فاکتورها در سالمندان آسایشگاه های شهر بندرعباس در سال1397 بود. مواد و روش ها:این مطالعهی توصیفی - تحلیلی، بر روی 68 سالمند ساکن آسایشگاههای شهر بندرعباس در سال 1397 انجام شد. اطلاعات جمع آوری شده در چک لیست ثبت و با استفاده از نرم افزار SPSS با ویرایش 20 و آزمونهای آماری Mann- Whitney، Chi-square و Fisher exact test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: از 68 سالمند مورد بررسی، 42 نفر (8/61 درصد) مرد و 26 نفر (2/38 درصد) زن بودند و میانگین سنی افراد 59/70 سال بود. ضایعات دهانی در 1/69٪ افراد مشاهده شد. بیشترین ضایعه ی مشاهده شده، پیگمانتاسیون (6/42%) و شایعترین مکان برای بروز ضایعات، لثه و ریج آلوئولار (7/31%) بود. همچنین ارتباط آماری معنی داری بین حضور ضایعات دهانی و مصرف سیگار مشاهده شد (034/0 (P-value=. نتیجه گیری:با توجه به فراوانی نسبتا بالای ضایعات دهانی در سالمندان این مطالعه، لزوم پیگیری و معاینات دهانی جدی تر این قشر جامعه توصیه می گردد.