BİR MODEL OLARAK PLATO ALZHEİMER MERKEZİ - Gülnaz Karatay; Yeliz Akkuş (Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Derneği, 2008)
Dünyada olduğu gibi ülkemizde de Alzheimer hastalarının sayısının artmıştır ve bu hastaların bakımsorunlarının olması bu hastalara yönelik profesyonel bakım ihtiyacını artırmaktadır. Ülkemizde alzheimer hastalarına yönelik bakım hizmetleri ve bu bakım hizmetleri içerisinde de hemşirelik hizmetlerinin yeni yapılandırılmaya çalışıldığını görmekteyiz. Bu nedenle, bu makale bir model niteliği taşıyanalzheimer merkezindeki uygulamaların değerlendirilmesi ve gözlemlerin paylaşılması amacıyla yazılmıştır