БАТЬКІВСЬКИЙ ВСЕОБУЧ У КОНТЕКСТІ РОЗВИТКУ ОСВІТИ ЗАКАРПАТТЯ - Olena Dobosh (Vasyl Stefanyk Precarpathian National University, 2017)
У статті розглядається проблема батьківського всеобучу в контексті розвиткуосвіти на Закарпатті, охарактеризовано історичні передумови і соціокультурнічинники впливу на мінливість батьківської просвіти в поліетнічному Закарпатті,доведено, що історико-географічні та соціокультурні зв'язки між різними етносамиЗакарпаття стали способом створення певного змісту батьківської просвіти підвпливом загальнолюдських норм і цінностей у просторово-часових межах стійкоїспільноти українців, які цілісно розвивались на Підкарпатській Русі. Ключові слова: батьківський всеобуч, педагогічна культура, педагогічна просвіта,поліетнічність, родинне виховання.