Operaţiile organomenajante în cancerul mamar: indicaţii, contraindicaţii şi recidive - Ana Cojocaru; Veronica Sveţ (Academy of Sciences of Moldova, 2021)
Operațiile organomenajante includ efectuarea rezecțiilor sectoriale lărgite cu limfadenectomie regională. În cazul acestor intervenții se va efectua obligatoriu verificarea histologică extemporanee a marginilor de securitate și a zonei subareolare. Tactici excesiv de econome sunt asociate cu riscul de recidive a Cancerul glandei mamare (CGM). Operațiile organomenjate ale glandei mamare, completate de radioterapie, sunt o alternativă sigură la mastectomie cu selectarea corectă a pacientelor cu forme timpurii de CGM