اثربخشی ۲۱ جلسه آب‌درمانی بر کاهش استرس بعد از سانحه، اضطراب و افسردگی (مطالعة تک آزمودنی) - مجید مظفری زاده; فاطمه حیدری; سهیلا قلعچه یزدانی (Sport Sciences Research Institute, 2018)
هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی تمرینات آب‌درمانی واتسو و مدل آمادگی قلبی- عروقی نروژی بر کاهش علائم اختلال استرس بعد از سانحه، اضطراب و افسردگی بود. آزمودنی یک نوجوان 17 ساله مبتلا به اختلال استرس بعد از سانحه، اضطراب و افسردگی بود. بستة درمانی 21 جلسه‌ای درمدت هفت هفته شامل تمرینات آب‌درمانی واتسو و مدل آمادگی قلبی- عروقی نروژی برای آزمودنی اجرا شد. اندازه‌گیری دو بار در پیش‌آزمون و پس‌آزمون و یک‌بار در آزمون پیگیری یک ماهه انجام شد. برای پردازش داده‌ها از ترسیم دیداری و فرمول درصد بهبودی استفاده شد. نتایج پژوهش از تأثیرات مثبت آب‌درمانی بر کاهش استرس بعد از سانحه حمایت می‌کند. نتایج این پژوهش تأثیرات مثبت آب‌درمانی را برای کاهش استرس بعد از سانحه و علائم شدید تروما و اضطراب را نشان می‌دهد؛ اما تأثیر مثبتی در کاهش افسردگی ندارد. نتایج پیگیری نیز مشابه است. تمرینات هوازی تأثیر معناداری بر سلامت روان و عملکرد دستگاه اعصاب حرکتی انسان دارند. غوطه‌وری در آب گرم افزایش عملکرد شناختی، آرامش ذهنی و کاهش اضطراب و بهبود خلق را به‌همراه دارد.