CONSIDERAȚII GENERALE PRIVIND PREDAREA NOȚIUNILOR DE PRIM AJUTOR ÎN ȘCOALĂ - USM ADMIN (Moldova State University, 2017)
În această lucrare am încercat să realizăm o radiografie a predării cunoștințelor de prim ajutor în școală. Şcoala, prin autoritatea morală pe care o are, poate aduce o contribuţie substanţială în transmiterea acestor cunoştinţe de educaţie pentru sănătatea elevilor şi are abilitatea şi capacitatea de a cuprinde şi de a se adresa, în timp, unui procent ridicat de populaţie. În lucrare sunt prezentate rezultatele unui chestionar, pe un eșantion de profesori de biologie, privind predarea noțiunilor de prim ajutor. Cuvinte-cheie: educaţie pentru sănătate, prim ajutor.