ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ВИНИКНЕННЯ ПРОФЕСІЙНИХ СТЕРЕОТИПІВ У ВИХОВАТЕЛІВ ТА СПОСОБИ ЇХ ПОДОЛАННЯ - А. Прядко (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2021)
У статті розглянуто наукові дослідження вітчизняних та зарубіжних науковців щодо таких понять, як «стереотип», «стереотипізація» та підходи до їх вивчення. Описано актуальні про- блеми процесу реформування дошкільної освіти, проаналізовано та узагальнено чинники впливу на стратегію формування професійних стереотипів у вихователів та способи їх подолання. Здійснено аналіз наукових досліджень з теми професійні стереотипи, схарактеризовано чин- ники, які впливають на їх виникнення. Висвітлено способи подолання професійних стереотипів у вихователів закладів дошкільної освіти.