PITTING THE BINOMIAL DISTRIBUTION TO THE SEX DISTRIBUTION OF FAMILY CHILDREN - Firooz Azordcgan (Tehran University of Medical Sciences, 1975)
در اين مطالعه 2833 خانوار (1402 خانوار مسلمان و 1431 خانوار ارامنه) را که مجموعاً 11324 فرزند (بطور متوسط 4 فرزند براي هر خانوار) داشته اند از طرح مجيديه " طرح بررسي بعد خانوار" استخراج مورد استفاده قرار گرفته است. خانوارهاي مورد مطالعه کليه خانواده هايي بودند که حداقل 2 و حد اکثر 8 فرزند داشته اند. در اين بررسي احتمال تولد پسر را برابر با فرض و آزمون شده است. پس از محاسبات و استخراج نتايج معلوم شد که اولاً: به جز خانوارهاي سه فرزندي ارامنه و چهار فرزندي مسلمان بقيه خانوارها از توزيع دو جمله اي بينم ( با = P) پيروي مي کنند. دلائل توجيهي براي علت عدم تطابق دو مورد فوق با توزيع دو جمله اي سطح اعتماد آزمون هاي مستقل از هم- عدم تطبيق فرض ( = P) - تعداد نمونه- کنترل بعد خانوار. ثانياً- نسبت جنسي در ارامنه کمي بالاتر از مسلمانان است(108 در مقابل 105). ثالثاً- بعد خانوار نزد ارامنه کوچکتر از مسلمانان بوده و اين اختلاف در سطح 95% معني دار است.