Problem bezdomności w Norwegii - skala zjawiska, uwarunkowania, przeciwdziałanie - Beata Szluz (The Francis de Sales Scientific Society (TNFS.PL), 2022)
Bezdomność jest problemem społecznym, który mimo swojej powszechności nie został do dziś skutecznie rozwiązany. Stwarza wiele trudności w badaniach naukowych, a nawet jest niebezpieczna dla badaczy lub praktyków zajmujących się jej zapobieganiem. Stąd postulat ciągłego poszukiwania nowych rozwiązań i doskonalenia już istniejących. Tematem artykułu jest zjawisko bezdomności w Norwegii.