Sindroamele radiologice: principii de diagnosticare a patologiei pulmonare în cadrul examinărilor radiologice digitale profilactice - Nicolai Nalivaico (Academy of Sciences of Moldova, 2021)
Au fost analizate rezultatele examinărilor radiologice digitale profilactice efectuate la 54893 persoane din grupele de risc şi vigilenţă sporită de îmbolnăvire cu tuberculoză. Interpretarea simptomelor radiologice au fost efectuate cu programul "ProGraf - RP" asociat cu sistemul operaţional Windows 2000/XP/7 pentru stabilirea sindromului de bază, care ă permis să se cunoască caracteristica integrală a proceselor patologice pulmonare depistate