بررسی اثر کینزیوتیپ بر قدرت عضلانی: مقاله مروری - سمانه شاکری; خسرو خادمی کلانتری; علیرضا اکبرزاده باغبان (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2017)
مقدمه و اهداف قدرت عضلانی یک جز مهم و اساسی در تعیین عملکرد ورزشکاران است که ممکن است با تیپ بهبود یابد. کینزیوتیپ یک نوع تیپ الاستیک است که جهت بهبود عملکرد عضلانی استفاده میشود و برای اولین بار در سال 1970 در ژاپن مطرح شد. این نوع تیپ به سرعت در بین ورزشکاران مورد استفاده قرار گرفت و بعد از المپیک 2008 استفاده از آن افزایش یافت. علیرغم استفاده زیاد از کینزیوتیپ، میزان اثرات آن مورد سوال است. مطالعه مروری حاضر مطالعات را جهت بررسی میزان اثر کینزیوتیپ بر قدرت عضلانی، مورد مطالعه قرار میدهد. مواد و روشها برای انجام پژوهش حاضر مقالات انگلیسی چاپ شده در بانکهای اطلاعاتی PEDro, Cochrane Library, Medline, Google Scholar, Science Direct, scopus, Up to Date, Pubmed جستجو شدند. در این جستجو که محدود به مطالعات سالهای 2000 تا 2015 بود از کلید واژههای ترکیبی Kinesiology Tape, Kinesiotape, Elastic Tape, Tape and Muscle, Tape and strength استفاده شد. یافتهها از میان تقریباً 26 مقاله مرتبط با موضوع، 21 مقاله برای بررسی وارد پژوهش شدند که بر اساس نتایج مطالعات به دو دسته تقسیم شدند: دسته اول مقالاتی که نتایج آنها نشان میداد کینزیوتیپ بر افزایش قدرت عضلانی موثر است و دسته دوم مقالاتی که نتایج آنها بیان میکرد کینزیوتیپ بر قدرت عضلانی موثر نیست. نتیجهگیری کینزیوتیپ در تغییر ارتفاع پرش و تستهای عملکردی بیاثر است، ولی باعث تغییر در زمانبندی فعالیت عضله و کاهش زمان رسیدن به حداکثر فعالیت عضله می شود. اثر کینزیوتیپ بر فعالیت الکترومیوگرافی و نیروی عضله بستگی به نحوه استفاده از کینزیوتیپ دارد و اگر در شرایط صحیح استفاده شود، میتواند موثر باشد. بیان دقیق نحوه استفاده صحیح از کینزیوتیپ نیاز به مطالعات با کیفیت بالاتر دارد.