Активний туризм в Українських Карпатах, витоки становлення: історичний аспект - Василь Луцький (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті висвітлено витоки становлення й розвиток активного туризму в Українських Карпатах, охарактеризовано діяльність товариств "Чорногора", "Плай".