Pedagogicko-psychologická příprava v pregraduálním učitelském studiu - Oldřich Šimoník (Czech Pedagogical Society, 2018)
Autor na základě vlastních zkušeností, poznatků z literatury, ze seminářů i konferencí k učitelskému vzdělávání podává současný obraz pedagogicko-psychologické přípravy budoucích učitelů. Všímá si obsahu této přípravy, jejích forem i dosud nevyužitých rezerv. Pozornost věnuje také pedagogické praxi a vztahu teoretické a praktické složky v přípravě učitelů.