PARTICULARITĂŢI ALE DEFICITULUI DE ATENŢIE LA COPII - USM ADMIN (Moldova State University, 2020)
Tulburarea de atenţie, caracterizată printr-o diminuare a capacităţilor cognitive, dezechilibrează viaţa de zi cu zi atât a copiilor, a părinţilor acestora, cât şi a profesorilor. Ea presupune dificultăţi de concentrare, impulsivitate şi hiperactivitate. Deficitul de atenţie şi eşecul şcolar asociat provoacă tensiuni în familie şi pot deveni elemente amplificatoare ale conflictelor. Cuvinte-cheie: deficit de atenţie, capacităţi cognitive, elevi, eşec şcolar, tulburare de deficit de atenţie cu hiperacti- vitate, tulburare cu deficit de atenţie.