سهم نسبی استحکام ذهنی در تبیین عملکرد ورزشی تحت فشار بازیکنان ماهر بدمینتون - ابراهیم متشرعی; سید محمد کاظم واعظ موسوی; بهروز عبدلی; علیرضا فارسی (Sport Sciences Research Institute, 2019)
هدف از پژوهش حاضر، تعیین سهم نسبی استحکام ذهنی ‏در تبیین عملکرد ورزشی بازیکنان ماهر مرد بدمینتون بود. تعداد 24 بازیکن بدمینتون مرد تیم‌های استان تهران و البرز با بازیکنان هم سطح خود در شرایط رقابتی پرفشار دو مسابقه انجام دادند. رقابت ها در حضور یکی از مربیان تیم های ملی بدمینتون، فیلمبرداری شد. در پایان، بازیکنان  پرسش‌نامة استحکام ذهنی ورزشی را تکمیل کردند. به منظور ارزیابی عملکرد، از روش تحلیل یادداشت برداری عملکرد و شاخص‌های: ضربات موثر، ضربات موفق و ضربات ناموفق یا خطاهای غیراجباری، استفاده شد. تحلیل رگرسیون نشان داد که استحکام ذهنی به شکل معنی داری در حدود 48 درصد از عملکرد ورزشی تحت فشار بازیکنان بدمینتون را تبیین می‌کند. نتایج مطالعه حاضر علاوه بر حمایت از پژوهش‌های گذشته در زمینة نقش تعیین کنندة استحکام ذهنی در عملکرد، اعتبار درونی این مطالعات را افزایش داد.