تحلیل چند سطحی عوامل مؤثر بر توسعه حرفه‌ای اعضا هیئت علمی - حانیه اسمعیلی ماهانی; جواد پورکریمی; احسان جمالی; سیدمحمد میرکمالی (Shahed Behesti University, 2022)
هدف: هدف پژوهش حاضر تحلیل چند سطحی عوامل موثر بر توسعه حرفه‌ای اعضا هیئت‌علمی بود.مواد و روش‌ها: جامعه پژوهش حاضر شامل اعضا هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان در سال 1398 به تعداد 650 نفر است و نمونه مورد مطالعه به روش انتساب متناسب مشتمل بر 289 نفر انتخاب شد. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش مشتمل بر سه پرسشنامه محقق ساخته است که روایی آنها با استفاده از روایی سازه و پایایی آن‌ها با استفاده از روش آلفای کرونباخ و پایایی مرکب مورد ارزیابی و تایید قرار گرفته است و جهت تجزیه و تحلیل دادهای گردآوری شده با استفاده از پرسشنامه‌های مذکور از روش‌های‌ آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد، کمینه، بیشینه، کجی و کشیدگی) و آمار استنباطی (تحلیل چند سطحی) بهره گرفته شده است.بحث و نتیجه گیری: نتایج تجزیه و تحلیل داده‌ها و اجرای آزمون آماری تحلیل چند سطحی با استفاده از نرم افزار HLM در پژوهش حاضر نشان دهنده آن بوده است که با هر واحد تغییر در عوامل سازمانی سطح دوم (دانشکده)، توسعه حرفه‌ای اعضا هیات‌علمی به میزان 52/0 واحد، عوامل مدیریتی به میزان 01/0 واحد، عوامل فرایندی به میزان 06/0واحد، عوامل فردی به میزان 22/0 واحد و عوامل اجتماعی به میزان 08/0 واحد تغییر می‌نمایند. همچنین با هر واحد تغییر در عوامل مدیریتی، توسعه حرفه‌ای اعضا هیات‌علمی به میزان 06/0 واحد تغییر می‌نماید؛ با هر واحد تغییر در عوامل فرایندی توسعه حرفه‌ای اعضا هیات‌علمی به میزان 15/0 واحد تغییر می‌نماید؛ با هر واحد تغییر در عوامل فردی توسعه حرفه‌ای اعضا هیات‌علمی به میزان 13/0 واحد تغییر می‌نماید و درنهایت با هر واحد تغییر در عوامل اجتماعی توسعه حرفه‌ای اعضا هیات‌علمی به میزان 15/0 واحد تغییر می‌کند. با توجه به نتایج کسب شده به نظر می‌رسد تمامی عوامل ذکر شده دارای تاثیر معناداری بر توسعه حرفه‌ای اعضا هیات‌علمی می‌باشند و عوامل سازمانی بیشترین و عوامل مدیریتی کمترین تاثیر را بر توسعه حرفه‌ای اعضا هیئت‌علمی دارا می‌باشند