AN EVALUATION OF THE EFFECTS THAT FOOTBALL SPECIFIC METHODS AND TESTS HAVE ON THE SKILL DEVELOPMENT CASE STUDY IN 10-12 -YEAR-OLD CHILDREN - Dan MONEA; Horea ȘTEFĂNESCU; Rodica PRODAN (Cluj University Press, 2017)
Over time, the sport team's game philosophy has evolved according to the new requirements of the game. In the overall evolution of the game and its elements, in the course of the permanent changes of orientation and accent, the physical training was an element of progress for the other factors of the training. Physical training sums up strength, speed, skill and mobility. REZUMAT. Evaluarea îndemânării în jocul de fotbal prin teste specifice la jucătorii în vârstă de 10-12 ani - studiu de caz. Concepția de joc a echipelor evoluat de-a lungul timpului în funcție de noile cerințe ale jocului. În ansamblul evoluției factorilor de joc, a jocului însuși, în cadrul permanentelor schimbări de orientare și accent, pregătirea fizică a reprezentat un element de progres pentru ceilalți factori ai antrenamentului. Un element de structură foarte important al pregătirii fizice este reprezentat de calitățile motrice: forța, viteza, rezistența, îndemânarea și mobilitatea. Cuvinte-cheie: mijloace, metode, îndemânare, abilități, tehnică.