Сучасні фізкультурно-оздоровчі технології в системі фітнес-індустрії - Інна Миколаївна Ляхова; Марина Володимирівна Верховська (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2015)
У статті зазначено, що фізкультурно-оздоровчі технології - молода сфера академічних досліджень. Відмінність фізкультурно-оздоровчих технологій від інших, спрямованих на формування й зміцнення здоров'я, полягає в тому, що основним засобом фізкультурно-оздоровчих технологій є фізичні вправи та комплекси фізичних вправ, орієнтовані на гармонійний фізичний розвиток, підвищення рухової активності, функціональних можливостей організму, задоволення потреби в русі тих, хто займається. Особливого значення набуває спільна думка науковців щодо змістового наповнення поняття «фізкультурно-оздоровча технологія» та, як наслідок цього, можливість правильно виконувати нові завдання в галузі оздоровчої фізичної культури, окреслені у відповідних законодавчих документах, і набути відповідний практичний досвід, який вимагає реалізації певної позиції.