Macromicroscopia - direcție științifică prioritară pe parcursul deceniilor la catedra de anatomie a omului. - Ilia Catereniuc; Teodor Lupaşcu (Academy of Sciences of Moldova, 2020)
Metoda originală de scopie intermediară prin colorare selectivă a pieselor anatomice totale cu reactivul Schiff (acid fuxinsulfuros), s-a dovedit a fi destul de eficientă în studiul macromicroscopic al elementelor neurovasculare din structurile conjunctive. Ea oferă posibilitatea de a pătrunde în zona de frontieră, situată la limita dintre structurile macroscopice şi cele microscopice, de a studia obiectul în aspect spaţial, de a obţine informaţii, care corespund cerințelor microchirurgiei reconstructive şi transplantologiei contemporane. Prin tehnica mezoscopică de disecție anatomică fină a vaselor (sangvine și limfatice) și nervilor pe parcursul anilor au fost obținute rezultate remarcabile de către cadrele didactice ale Catedrei de anatomie a omului a USMF "Nicolae Testemiţanu".