MEASURES TO PREVENT INJURIES IN THE PERFORMANCE RUGBY - Sergiu POP; Octavian CHIHAIA (Cluj University Press, 2015)
The paper contains information about accident prevention in rugby, and describe these methods so as to be useful for those who want to combat injuries. Injuries are described in order to give information about how these injuries manifest according to their severity and frequency. This paper contains information regarding the common injuries in the rugby game, and methods of preventing injuries in this contact game. Injuries are presented in order of their severity and frequency and the prevention methods are presented in the order that are used as planned and their way of use. Măsuri de prevenire a accidentărilor în rugby-ul de performanță. Lucrarea conține informații despre prevenirea accidentelor în jocul de rugby și descrie aceste metode astfel încât să fie folositoare pentru cei ce doresc să combată accidentările. Accidentările sunt descrise pentru a putea oferii informații despre cum se manifestă accidentările în funcție de gravitatea și frecvența lor. Această lucrare conține informații privind accidentările frecvente din jocul de rugby precum și metode de prevenire a accidentărilor din acest joc de contact. Accidentările sunt prezentate în ordinea frecvenței și gravității lor, iar metodele de prevenire sunt prezentate în ordinea în care se folosesc conform planificărilor și modului de folosire.  Cuvinte cheie: accidentări, metode de prevenire, sport de performanță, rugby, fracturi, entorse, întinderi, luxații.