ارتباط عدالت سازمانی و توانمندسازی با رفتار شهروندی اعضای هیات علمی تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی - زهرا علم; صالح رفیعی; شهرام علم (Sport Sciences Research Institute, 2016)
هدف تحقیق حاضر بررسی رابطۀ عدالت سازمانی و توانمندسازی روان‌شناختی با رفتارهای شهروندی سازمانی اعضای هیئت علمی تربیت‏بدنی است. روش تحقیق، از نوع همبستگی است و تمام اعضای هیئت علمی تربیت‏بدنی دانشکده‏ها و گروه‏های تربیت‏بدنی مراکز دانشگاه‏ آزاد اسلامی استان تهران، جامعۀ آماری این تحقیق بودند (182N=) .نمونه‌گیری به‌صورت تمام‌شمار انجام شد و 130 نفر پرسشنامه‌ها را تکمیل کردند. برای جمع‏آوری داده‏ها از پرسشنامۀ استاندارد توانمندسازی اسپریتزر (1995)، پرسشنامۀ عدالت سازمانی نیهوف و مورمن (1993) و پرسشنامۀ رفتار شهروندی سازمانی پودساکف (1990) استفاده شد. پایایی پرسشنامه‏ها، پس از تأیید روایی آنها توسط متخصصان، در تحقیقی راهنما با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 91/0، 84/0 و 87/0 به دست آمد. مدل نظری تحقیق با استفاده از رویکرد مدل‌یابی معادلات ساختاری (SEM) به تأیید رسید (92/0: CFI، 93/0: NFI، 91/0: AGFI، 83/2:X2/df ). نتایج نشان می‌دهد که توانمندسازی و ادراک اعضای هیئت علمی تربیت بدنی از عدالت، به طور مثبتی با رفتارهای شهروندی سازمانی آنها ارتباط دارد. به عبارت دیگر، طرز تلقی و باور مثبت اعضای هیئت علمی تربیت بدنی نسبت به شغل‌شان و همچنین ادراک آنها از عادلانه‌بودن شرایط شغلی‌شان در دانشگاه آزاد اسلامی، می‌تواند در آنها احساس تعلق بیشتری به دانشگاه ایجاد کند و منجر به بروز رفتارهای فراتر از شرح شغل رسمی ایشان، در ارتباط با دانشجویان، دانشکده یا دانشگاه گردد.