Fem el que diem que fem? aula de ciències amb perspectiva de gènere - Elena Ramis Pérez; Carolina Pipitone (Universitat Autònoma de Barcelona, 2020)
La desigualtat de gènere a les ciències, tant a les aules com a l'ocupació és un tema que actualment, se'n comença a parlar més i cada cop es veu més la necessitat de fer un canvi. Partint d'una societat androcèntrica, on la dona ha estat (o està) exclosa, on l'educació està basada en un model masculí i les violències de gènere es continuen perpetuant a l'aula, en aquest treball s'analitzen diverses entrevistes a diferents docents per observar la perspectiva que tenen respecte el gènere i com s'ha de treballar a l'aula. En l'anàlisi s'ha pogut veure la importància que se li dóna des de les aules de ciències al llenguatge i material inclusiu, a la necessitat de buscar referents dones, per altra banda, s'ha observat, també, la necessitat de formació del professorat i la poca relació que hi ha entre el discurs del professorat i com ho apliquen després a l'aula.