Спосіб інтегрального оцінювання реакції організму чоловіків зрілого віку на фізичне навантаження - Олесь Борисович Пришва (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті розглянуто доступний для масових досліджень спосіб інтегральної оцінки реакції організму людини на фізичне навантаження, заснований на співвідношенні потужності фізичного навантаження до показників реакції серцево-судинної системи. Експериментально доведено високу інформативність цієї оцінки, порівняно з традиційними способами. Дається оцінка фізичній підготовленості чоловіків зрілого віку (40- 50 років) у бігові на середні дистанції.