تغییرپذیری الگوی حرکتی مفصل مچ پا حین راه رفتن در افراد دارای بی ثباتی عملکردی مچ پا: مقاله مروری - محمد یوسفی; حیدر صادقی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2017)
مقدمه و اهداف مستند است که یکی از مهمترین یافتهها در افراد دارای بیثباتی عملکردی مچپا، تغییر کینماتیک مفصل مچ پا قبل از برخورد پاشنه در راه رفتن است، بنابراین پذیرفتنی است که تغییر در کینماتیک مفصلی را یکی از دلایل احتمالی بازگشت مجدد اسپرین مچ پا در نظر گرفت. اگرچه مکانیک پا و مچ پا نقش مهمی در رخداد این آسیب ایفا میکند، اما به طور کامل قادر به بروز دادن مکانیزمهای نهفته در بیثباتی عملکردی مچ پا نمیباشد. به همین علت امروزه محققین پیشنهاد کردهاند تغییرات نامناسب در کنترل عصبی-عضلانی در بروز بیثباتی عملکردی مچ پا نقش مهمتری ایفا میکنند. هدف مقاله حاضر، مروری بر مطالعات موجود بر تغییرپذیری الگوی حرکتی مفصل مچ پا و استراتژیهای کنترل عصبی- عضلانی در افراد دارای بی ثباتی عملکردی مچ پا است. مواد و روشها جستجوی مقالات در پایگاههای اطلاعاتی معتبر نظیرProQuest, Pub Med, Science Direct با جستجوی کلمات، بیثباتی عملکردی مچ پا، تغییرپذیری، راه رفتن و کنترل عصبی-عضلانی، در بازه زمانی 1960 میلادی تا 2016 میلادی انجام و بررسی نهایی بر روی 65 مقاله با ارتباط مستقیم انجام شد. نتیجهگیری نتایج ارائه شده در مطالعاتی که تاکنون در خصوص شناسایی مکانیزمهای نهفته در بیثباتی عملکردی مچپا انجام شده بیانگر تفاوت نگاه دینامیک غیرخطی و خطی است، مطالعات انجام شده بیانگر این واقعیت هستند که بررسی کینماتیکی این پدیده به دلیل پیچیدگی پدیدهی کنترل عصبی-عضلانی و نقش ترکیبی مکانیزمهای باز در رخداد بیثباتی عملکردی مچ پا به تنهایی نمیتواند پاسخگو باشد. بنابراین تحقیقات بیشتری مورد نیاز است تا استراتژیهای کنترل عصبی- عضلانی در افراد با بی ثباتی مچ پا را مورد بررسی قرار دهند.