GESTIONAREA COMPORTAMENTELOR PROBLEMATICE ALE ELEVILOR - USM ADMIN (Moldova State University, 2020)
Majoritatea abaterilor comportamentale în clasă au loc nu din cauza unor patologii psihologice, ci a tulburărilor adaptative şi de comportament. Gestionând eficient situaţiile dificile, cadrul didactic va asigura funcţionarea de zi cu zi (obişnuită a clasei de elevi), va crea un mediu propice de învăţare şi o relaţie de încredere cu elevii, prevenindu-se totodată apariţia situaţiilor problematice. Cuvinte-cheie: gestionare, comportament, funcția comportamentului, model de intervenție, întărire, pedeapsă, strategie, sistem de disciplinare.