بررسی میزان شیوع آنیزومتروپی در مراجعین به کلینیک اپتومتری دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی - محسن اخگری; محمد قاسمی برومند; محمد آقازاده امیری; سید مهدی طباطبایی; بهرام خسروی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2013)
مقدمه آنیزومتروپی می تواند سبب بوجود آمدن تنبلی و انحراف آشکار چشم شود. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع آنیزومتروپی در بیماران معاینه شده در کلینیک اپتومتری دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1387 است . مواد و روش‌ها در این مطالعه مقطعی پرونده 600 بیمار معاینه شده در کلینیک اپتومتری دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1387 مورد بررسی قرار گرفت . متغیرهای مورد بررسی  سن ، جنس ، مقدار آنیزومتروپی ، نوع و مقدار عیب انکساری و سلامتی سگمان قدامی و خلفی چشم بود. معیار برای آنیزومتروپی تفاوت بین عیب انکساری دو چشم یک دیوپتر و بیشتر بود. یافته‌ها میزان فراوانی آنیزومتروپی در75 نفر ( 5/12% ) بود. از 75 بیمار آنیزومتروپ40 نفرمرد(3/53%) و 35 نفر زن(7/46%) بودند . در 3/13% (10 نفر از 75 نفر)آمبلیوپی نوع آنیزومتروپیک، در3/1%(1نفر)ایزوتروپی و در3/1%(1نفر) اگزوتروپی وجود داشت. . بیشترین فراوانی آنیزومتروپی در گروه های سنی 20-10 سال با 5/16% (14 نفر از 85 نفر) و 60-50 سال با 3/14% (16 نفر از 112 نفر) بود. میزان شیوع آنیزومتروپی نوع آنتی متروپیک در 25 نفر (3/33%) ، نوع آستیگماتیسم در 35 نفر (7/46%)  ، نوع ایزومیوپیک در 10 نفر (3/13%) و نوع ایزوهیپروپیک در 5 نفر(7/6%) بود . نتیجه گیری نتایج این پژوهش نشان داد که آنیزومتروپی تصحیح نشده سبب بوجود آمدن آمبلیوپی در گروه های سنی مختلف شده بود و با مطالعات قبلی هماهنگ است .