Альтернативна освіта як предмет наукового дискурсу у вітчизняному та зарубіжному педагогічному просторі - Оксана Заболотна (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті розкрито ключові поняття, пов'язані з альтернативною середньою освітою в Європі. Тлумачення наведених понять не суперечить науковій термінології, яка використовується у країнах ЄС. Матеріал для статті зібрано під час наукового стажування в Польщі за підтримки Фонду досліджень античної традиції (ОБТА). В статье раскрыты ключевые понятия, связанные с альтернативным средним образованием в Европе. Толкование приведенных понятий не противоречит основной образовательной терминологии, которая используется в странах ЕС. Материалы для статьи собраны во время научного стажирования в Польше, которое финансировалось Фондом исследований античной традиции. The article presents the main terms dealing with alternative secondary education in Europe. The terms' explanation doesn't contradict the education glossaries used in the EU countries. The article became possible due to the scholarship provided by the Fund of Antique Tradition Research (OBTA).